7 Şubat 2009 Cumartesi

eco-village33


Kentleşme süreci ile birlikte giderek topraktan ve doğadan uzaklaşan günümüz insanının en yaygın emeklilik hayallerinden biri; bahçeli bir eve sahip olabilmek, toprakla uğraşmak, temiz hava solumak ve kendi yetiştirdiği hormonsuz sebze-meyveleri yiyebilmektir.


Barınma amaçlı olmasa da ahşap bir kulübe ve bahçe kiralayarak hafta sonlarını toprakla, doğayla başbaşa geçirme olanağı yaratacak.


Bu proje ile oksijen kaynağı yeşil kuşaklarından biri olan ve şu an kullanılmayan alanın, tarımsal alan niteliğine uygun biçimde ve halkın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılıp verimli hale getirilmesi amaçlanıyor. Projeye göre söz konusu alana 4x4 metre boyutlarında portatif, ahşap kulübeler yerleştirilecek. Hisse sahiplerinin tarımsal araç-gereçlerini koyabilecekleri bu kulübeler, barınma amacıyla değil, orada geçirilen zaman içerisindeki günlük ihtiyaçlara karşılık verecek şekilde tasarlanacak.Hafta sonlarını kentin keşmekeşinden uzaklaşıp, doğa ile başbaşa ve toprakla uğraşarak geçirmek isteyenler için tasarlanan hobi bahçeleri(eko-köy)aynı zamanda birer sosyal kaynaşma merkezi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder